Cautati
Vizitatori online
Avem 2 vizitatori online
Adaugati la retelele sociale
Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks RSS Feed 
Home Torturi

Torturi

Torturi

Ingrediente necesare torturi:
Pentru blat torturi:

- 75 de grame de unt;
- 30 de grame de  zahar pudra;
- o lingurita de coaja rasa de portocala;
- un plic de zahar vanilat;
- 75 de grame de faina;
- trei oua;
- 75 de grame de ciocolata amaruie topita;
- 50 de grame de zahar;
- un varf de cutit de sare.

Crema de vanilie torturi:
- jumatate de litru de lapte;
- trei galbenusuri de ou;
- cinci linguri de zahar;
- doua linguri de amidon de porumb;
- doua plicuri de zahar vanilat;
- 30 de grame de unt;
- doua lingurite de zeama de lamaie.

Crema de visine torturi:
- dpua plicuri de gelatina fina;
- 400 de grame de piureu de visine;
- 100 de grame de zahar;
- jumatate de litru de frisca.

Glazura si ornare toerturi:
- 200 mililitri de sirop de visine;
- un plic de Tort-Gelee;
- 200 de grame de frisca;
- 100 de grame devisine;
- coaja de la o lamaie verde.


Modul de preparare torturi:
Blatul torturi:

- Incingem cuptorul la 180 de grade..Frecam untul cu vanilia, coaja de portocala si untul, dupa care se adauga pentru incepput o lingura de faina, apoi introducem pe rand galbenusurile, urmate mai apoi de ciocolata topita. Albusurile trebuiesc batute bine cu sarea si zaharul. Restul de faina trebuie inglobata cu compozitia de ciocolata;
- intr-o forma de tort de 27 de centimetri, mai intai tapetatam cu hartie pentru copt si apoi introducem compozitia, urmand sa o lasam la copt circa 35-45 de minute;
- Dupa ce este gata il lasam la racit iar apoi il taiem cu grija intru-cat este fraged si il putem rupe;

Cema de vanilie torturi:
Pnnem laptele la fiert intr-o oala. Frecam bine galbenusurile cu vanilia, zaharul si un varf de cutit de sare pana ce isi mareste volumul, urmand ca apoi sa se adauge amidonul si continuam sa frecam pana cand se omogenizeaza. Peste crema de oua turnam laptele fierbinte, iar apoi punem iarasi la fiert amestecand incontinuu pana ce se ingroasa. Dupa ce am adaugat zeama de lamaie si untul continuam sa amestecam pana reuseste untul sa se topeasca. .Dupa aceea urmeaza sa fie lasata sa se raceasca.

Crema de visine torturi:

Conform indicatiilor de pe plic gelatina ar trebuie sa se inmoaie in apa rece. Trecem visinile printr-un blender pana obtinem un piure pe care il strecuram pentru a scapa de coji. Cu piureul amestecam zaharul, adaugam gelatina iar apoi varsam frisca batuta si amestecam pana a se omogenizeaza.

Asamblare torturi:
Tapetam tava cu folie alimentara. Dupa ce am turnat primul strat de blat  aranjam uniform crema de visine iar pe urma turnam al doilea strat de blat. Dupa aceea trebuie tinut la frigider cel putin patru ore.

Ornare torturi:
Amestecam sucul de visine cu gelatina pentru a forma o glazura care sa o punem peste tort. Apoi se orneaza cu frisca si cu fructe in fucntie de preferintele fiecaruia. La final introducem tot tortul in frigider pentru inca 2 ore urmand ca apoi sa poata fi servit.

Pofta buna!!!

Ultima actualizare (Marţi, 22 Martie 2011 12:38)