Cautati
Vizitatori online
Avem 1 vizitator online
Adaugati la retelele sociale
Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks RSS Feed 
Home Torturi cu fructe

Torturi cu fructe

Torturi cu fructe

Ingrediente necesare tort cu fructe:
- 500 de mililitri de frisca lichida;
- patru galbenusuri;
- opt linguri de zahar;
- 15 grame de  gelatina (un plic si jumatate);
- 100 de mililitri de lapte;
- esenta de rom, de vanilie, coaja de portocale si lamaie rasa;
- 50 de mililitri de compot de ananas (zeama foloseste pentru dizolvarea gelatinei);
- fructe pentru interior cremei diplomat: un kivi, o portocala sau piersici, o banana,  compot de ananas, capsuni  sau alte fructe care va plac, dar sa fie stoarse de zeama pentru a permite cremei de diplomat cu gelatina sa se intareasca;
- trei portocale;
- doua kivi;
- cateva capsuni mai mari pentru a-l decora la exterior.


Modul de preparare tort cu fructe :
Este un tort cu fructe foarte gustos si racoros care poate fi servit mai ales vara:
- punem sa se dizolve gelatina in zeama compotului de ananas;
- pregatim crema formata din lapte, galbenusuri si zahar, puse intr-o cratita pe foc, pentru a nu se prinde amestecam incontinuu cu telul, pana in momentul in care se mai ingroasa si devine ca o spuma;
- se face frisca pana cand crema se raceste;
- cand se mai raceste crema devenind calduta amestecam si gelatina;
- adaugam esentele de rom si de vanilie;
- dupa ce crema s-a racit o amestecam cu frisca si le lasam la frigider in jur de doua ore pentru a se intarii;
- se foloseste o cratita drept forma de tort imbracata in folie alimentara si apoi se acopera cu felii de kiwi si portocale pe toata suprafata, dupa care turnam crema pusa la racit;
- deasupra punem tot fructe alaturi de piscoturi sau de ce nu char o foaie de blat;,
- dupa 12 ore de stat la rece in frigider se scoate din forma de tort si se poate servi tortul cu fructe.

Pofta buna!!!

Ultima actualizare (Marţi, 22 Martie 2011 12:41)