Cautati
Vizitatori online
Avem 4 vizitatori online
Adaugati la retelele sociale
Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks RSS Feed 
Home Prajituri de casa

Prajituri de casa

Prajituri de casa

Reteta I – prajituri de casa - Tiramisu

Ingrediente necesare prajituri de casa:
- patru oua;
- 200 grame de smantana de 25% grasime;
- doua plicuri de praf de frisca;
- cinci plicuri de vanilie ;
- o esenta de rom;    
- 1 pachet de 400 grame cu piscoturi;
- trei plicuri de nes;
- sapte linguri de zahar tos;
- trei linguri de cacao.


Modul de preparare prajituri de casa:
- Cele patru galbenusuri trebuiesc frecate cu cele sapte lingurite de zahar precum si cu cele cinci plicuri de zahar vanilat cu ajutorul mixerului;
- Smantana o adaugam dupa ce zaharul este dizolvat si mai amestecam putin;
- In alt bol frecam albusurile cu mixerul iar dupa ce a crescut spuma se adauga cele doua  plicuri de praf de frisca si se mai tin putin la mixer;
- Pe urma amestecam  cele doua compozitii diferite impreuna cu o lingurita de ness. In alt caston  punem 2 cani de apa si nessul ramas diluat plus zaharul si esenta de rom, pentru a forma siropul in care se vor fi inmuiate piscoturile pe ambele parti inainte de a fi puse in tava;
- Vom aseza in tava un strat de piscoturi insiropate, apoi vom pune un strat de crema, dupa care inca un strat de piscoturi, urmand ca la final sa mai punem un strat de crema peste care vom cerne cu ajutorul unei strecuratoare putia cacao pentru aspect.
- Dupa ce am terminat toate acestea lasam tava cateva ore la frigider pentru a se raci.

Pofta buna!!!

 

Reteta II – Prajituri de casa – Budinca cu mere si biscuiti

Ingrediente necesare prajituri de casa:
- un kilogram de mere;
- o cana de zahar ;
- doua plicuri de budinca de vanilie;
- o esenta de vanilie;
- un varf de lingurita de scortisoara;
- biscuiti pentru tapetat tava pe dedesuptul si pe deasupra umpluturii cu mere;
- o lingurita de cacao;
- ulei.


Modul de preparare prajituri de casa:
- Merele trebuiesc fierte bine impreuna cu 2 cani de apa pana ce se inmoaie apoi adaugam cele doua plicuri de budinca de vanilie si se amesteca. Adaugam scortisoara, esenta de vanilie si zahar dupa gust;
- Luam o tava lata, asezam un strat de biscuti peste care turnam budinca de mere preparata si dupa care mai asezam deasupra inca un strat de biscuiti;
- Pe urma facem o glazura din zahar, cacao si putin undelemnt pentru a acoperii biscutii de deasupra;
- Apoi trebuie lasata cam 2 ore la racit in frigider si apoi se poate servi!

Pofta buna!!!

Ultima actualizare (Marţi, 22 Martie 2011 12:30)