Cautati
Vizitatori online
Avem 2 vizitatori online
Adaugati la retelele sociale
Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks RSS Feed 
Home Prajituri cu fructe

Prajituri cu fructe

Prajituri cu fructe

Ingrediente necesare prajituri cu fructe:
Ingrediente pentru blat prajituri cu fructe:
- patru oua;
- patru linguri de faina;
- patru lingurite de zahar;
- doua pliculete de zahar vanilat;
- un pliculet cu praf de copt;
- esenta de vanilie.

Ingrediente pentru crema prajituri cu fructe:
- jumatate de litru de lapte;
- un ou intreg si un galbenus;
- trei linguri de faina, circa 60 de grame;
- trei linguri de zahar, circa 75 de grame;
- trei pliculete de zahar vanilat.

Fructele si gelatina prajituri cu fructe:

- fructele sunt in functie de preferinta in exemplul de fata au fost folosite portocale, kiwi, un mar, si o banana;
- un pliculet de gelatina;
- un pahar cu suc de mere sau  in lipsa de altceva apa cu zahar folosit pentru insiropat blatul


Modul de preparare prajituri cu fructe:
Blatul prajiturii cu fructe:

-Separam albusurile de galbenus. Batem albusurile cu telul pana capata o consistenta densa. Asta insemnand ca atunci cand vom intoarce castronul cu susul in jos, spuna nu cadea;
- Adaugam zaharul vanilat pe rand iar apoi cate o lingura de zahar continuand sa batem compozitia. In acelasi timp cu zaharul adaugam si galbenusurile continunand sa batem compozitia. Dupa aceea putem adauga esteele de rom si vanilie si un varf de cutit de praf de copt, dupa care faina;
- Ungand tava cu ulei si tapitand-o ne vom asiggura ca de fundul acesteia nu se va ipi nimic. Varsam compozitia in interiorul tavei si o lasam la foc mic circa umatate de ora.

Crema prajiturii cu fructe:
- Zaharul si laptele se pun la fiert la foc mic;
- Ii timp ce asteptam sa fiarba laptele, galbenusul de ou trebuie amestecat  cu zaharul si faina (exact in ordinea mentionata). In cazul in care compozitia este prea groasa, o putem subtia cu laptele fiert mai devreme;

Fructele si gelatina prajiturii cu fructe:

- Putem sa folosim absolut orice fructe dorim, incepand cu fructe sezon si continuand cu celel mai exotice fructe.. Asa cum v-am mentionat anterior, in cazul de fata am folosit portocale, un mar, o bana si kiwi.
Dupa ce s-a racit blatul il desprindem de tava. Il intoarcem pe un platou dupa care acesta trebuie insiropat.
- Apoi, folosind o spatula, decoram prajitura cu crema iar deasupra punem fructele taiate cum doreste in functie de spiritul sau de inovatie.
- Gelatina se toarna peste fructe si este realizata  potrivit instructionilor aflate pe spatele plicului.. Aceasta o vom turna in mijlocul prajoturii deoarece aceasta se va scurge catre toate marginile prajiturii cu fructe.

Pofta buna!!!

Ultima actualizare (Marţi, 22 Martie 2011 12:36)