Cautati
Vizitatori online
Avem 9 vizitatori online
Adaugati la retelele sociale
Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks RSS Feed 
Home Placinta cu branza

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Ingrediente necesare placinta cu branza:
Pentru aluat placinta cu branza:

- sapte linguri de lapte;
- sapte linguri de ulei ;
- sase linguri de zahar;
- un ou;
- o lingurita de bicarbonat;
- o lingurita otet;
- 400 de grame de faina cernuta de doua ori;

Pentru umplutura placinta cu branza:
- jumatate de kilogram de  branza dulce de vaci;
- un pahar cu zahar;
- stafide inmuiate in rom si apoi scurse;
- doua plicuri de zahar vaniliat;
- doua oua;
- doua linguri de faina;
- doua lingurite de gris care trebuie presarata peste compozitia de branza.


Modul de preparare placinta cu branza:
Amestecam intr-un castron toate ingredientele pentru umplutura. Galbenusul trebuie frecat cu un varf de cutit de sare, iar albusul trebuie batut spuma. Presaram grisul peste branza si amestecam. .Punem la fiert intr-o cratita laptele cu zaharuul si cu uleiul,  in timp ce fierbe amestecam timp de 3-4 minute dupa care lasam la racit. Peste copozitia din lapte punem compozitia din oua (galbenus si albus) si bicarbonatul. Amestecam bine pentru omogenizare. Si presaram faina  obtinaand astfel un aluat moale si pufos. Il punem putin de-o parte pana cand facem compozitia
Amestecam toate componentele pentru umplutura de branza. Din aluat facem prima foaie pe care o intindem cu ajutorul facaletului si o punem in tava unsa cu uleii si tapettata cu faina. Asezam compozitia placintei de branza nivelam cu o lingura toata suprafata peste care asezam si cea de-a doua foaie de aluat pe care trebuie intepata din loc in loc. Se tine la cuptor placinta cu branza circa jumatate de ora la foc mediu la o temperatura de 170 de grade.

Pofta buna!!!

Ultima actualizare (Marţi, 22 Martie 2011 12:52)